...

عکاسی صنعتی :

عکاسی صنعتی جدا از اینکه با هنر ارتباط دارد ، ارتباط بسیار قدرتمندی نیز با حوزه کسب و کار دارد چرا که کاملا شاخه ای است که با برندینگ و فروش ارتباط مستقیم دارد.

یک کسب و کار هوشمند کسب و کاری است که برای تبلیغات وسواس ویژه ای به خرج میدهد چراکه برای دیده شدن در این دنیای شلوغ و پر از تبلیغ باید یک قدم جلو تر از رقبا باشیم.

عکاسی صنعتی بسیار گسترده است و بخشی از این کار میتواند در استودیو انجام شود و بخشی از این کار میتواند در بیرون از استودیو و در محل کارفرما صورت بگیرد در این مقاله قصد دارم درباره عکاسی صنعتی اطلاعات بسیار با ارزشی را در اختیار شما بگذارم تا از نکات ریز و درشت آن مطلع شوید

اگر زمان مطالعه ندارید میتوانید نمونه کار های عکاسی من رو مشاهده بفرمایید و سپس با من تماس بگیرید تا شخصا به شما مشاوره بدم.

عکاسی پشت سفید بخش بزرگی از عکاسی صنعتی محسوب می‌شود از این عکس ها میتوانید برای کاتالوگ ، فروش اینترنتی ، تبلیغات ها ، تهیه لیست قیمت و یا ساخت کاتالوگ مجازی برای معرفی و پرزنت کردن محصولاتتان استفاده کنید حالت دیگر عکاسی صنعتی این است که یک محیط چیدمان شده برای سوژه در نظر گرفته شود.

اما جالب است که بدانید واژه درست این دسته از عکاسی ، عکاسی تجاری است نه عکاسی صنعتی یا عکاسی تبلیغاتی و در سطح دنیا به اسم عکاسی تجاری آن را میشناسند چرا که با کسب و کار ها ارتباط مستقیم دارد اما چون در ایران به اسم عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی شناخته شده است آن را شرح میدهیم.

یک عکس صنعتی خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

۱- دقت ویژه به بازتاب های محصول :
اگر محصول شما براق باشد، مثل محصولی که در عکس بالا مشاهده میکنید، این عکس حتما باید با تکنیک های عکاسی استیل ساخته شود؛
چرا که این محصول به این خاطر که جنس آینه ای دارد، به شدت بازتاب دهنده است و اگر این بازتاب ها مدیریت نشوند، عکس نهایی جلوه زیبایی نخواهد داشت.

 برای مثال این دو عکس زیر را نگاه کنید و باهم مقایسه کنید که مدیریت یا عدم مدیریت بازتاب ها چه تاثیری روی عکس می‌گذارد.

این محصول ویژگی آینه ای دارد و همین موضوع است که آن را جذاب میکند در عکس سمت راستی محصول در یک محیط ساختگی که کاملا سفید است گرفته شده بخاطر همین هیچ بازتابی ندارد این عکس این حس را القا میکند که جنس محصول کاملا مات است در عکس سمت چپی منبع نور را طوری قرار دادم که بازتاب های مستقیم داشته باشیم و از این رو حس آینه ای بودن محصول درک شود. بخشی از مدیریت بازتاب ها مربوط به بخش عکاسی میشود و بخش گسترده ای از آن هم مربوط به مرحله ویرایش عکس می شود.

عکس نهایی عکس سمت چپی ما بود همین عکس حاصل ادیت عکس سمت راستی است در عکس سمت راستی اگر کمی دقت کنید تمامی تجهیزات عکاسی استودیو را میتوانید مشاهده کنید لبه سافت باکس دیده میشود همچنین آن خط سیاه رنگ که وسط محصول دیده میشود نیز بازتاب لنز دوربین است تنها راه برطرف کردن این ها استفاده از ادیت فرکانسی است ، در این ادیت بافت را از نور و رنگ جدا میکنیم و هر کدام به به صورت جداگانه ویرایش میکنیم ، همچنین در بعضی از موارد ممکن است نوشته های روی محصول باز طراحی شوند و روی عکس مونتاژ شوند.

۲- دوربری تمیز :
دقت در دوربری محصول بسیار مهم است چرا که اگر با دقت کافی انجام نشود ، لبه های محصول دچار رنجه و بهم ریختگی های نا زیبا میشود ، بهترین و دقیق ترین حالتی که می‌شود این کار را انجام داد این است که دوربری به صورت دستی انجام شود ، من معمولا برای عکاسی های مهم و نفیس همیشه به صورت دستی و با ابزار کوئیک ماسک این عمل را انجام می‌دهم ، امکان دوربری با ابزار های اتوماتیک فوتوشاپ هم هست اما برای استفاده از این ابزار ها باید کنتراست خوبی بین محصول و پشت زمینه وجود داشته باشد ، در اکثر اوقات ابزار های اتوماتیک فتوشاپ خوب کار میکنند اما اگر خطا داشته باشند حتما از روش دستی استفاده خواهد شد.

۳- دقت به چاپ و نوشته های روی محصول :
بعضی اوقات خود محصول بازتاب چندانی ندارد اما لیبل یا چاپی که مستقیم روی بسته بندی محصول انجام شده ، ممکن است براق بوده و از محیط استودیو بازتاب بگیرد ، اگر به این بازتاب ها رسیدگی نشود این نوشته ها تاریک و سیاه ثبت میشوند در عکس زیر تفاوت رسیدگی و عدم رسیدگی به بازتاب های محصول را میتوانید مشاهده کنید. در عکس سمت راستی بازتاب های چاپ روی محصول  به درستی ثبت نشده اند ، مخصوصا در قسمت پایینی که یک نوار طلایی وجود دارد و سیاه افتاده ، این مشکل را هم در مرحله نورپردازی و عکاسی و هم در مرحله ادیت میشود رفع کرد.

۴- اهمیت رزولوشن و ابعاد مورد نیاز :
این که به چه اندازه ای از عکس نیاز دارید کاملا به خروجی پروژه بستگی داره برای مثال اگر قرار باشد از عکس ها برای چاپ یک پوستر با کیفیت استفاده شود تعداد پیکسل های بیشتری نیاز داریم اما در بالاترین کیفیت ممکن ۳۰۰ دی پی آی کاملا کفاف اکثر کارهای چاپی و غیر چاپی را میدهد دوربین هایی که ما در استودیو استفاده میکنیم قابلیت بزرگنمایی و چاپ در هر سایزی را دارند.

۵- اکسپوژر طبیعی و استاندارد :
یکی از ابتدایی ترین ولی مهم ترین عاملی که یک عکس خوب را تشکیل میدهد اکسپوژر یا به عبارتی روشنایی عکس هست ، اگر اکسپوژر عکس بیش از حد باشد نه تنها عکس ما بسیار روشن به نظر می‌آید بلکه باعث میشود رنگ های ما از حالت طبیعی خود خارج شوند ، برای داشتن اکسپوژر صحیح ابزار های گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرد از جمله نور سنج های دستی و نورسنج های تعبیه شده روی خود دوربین که معمولا از کارت خاکستری میانه هم برای تنظیم دقیق اکسپوژر استفاده میکنیم.

۶- رنگ استاندارد :
مهم ترین کاری که در چنین عکس هایی باید انجام شود این است که رنگ محصول درست و استاندارد باشد ، فرض کنید محصول ما یک لباس نارنجی باشد اگر رنگ خطا داشته باشد و نارنجی به قرمز میل پیدا کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اگر این عکس داخل فروشگاه اینترنتی شما باشد و کاربر آن را بخرد محصول دریافتی تفاوت شایانی با عکس آن خواهد داشت که این مطلوب نیست یک عکس استاندارد عکسی است که رنگ آن بیشترین شباهت را به محصول حقیقی داشته باشد ، اما چه عواملی بر روی رنگ تاثیر میگذارند؟ اولین موضوع کیفیت نور مورد استفاده برای عکس است نوری مورد استفاده باید سی آر آی یا شاخص کیفی رنگ بالایی داشته باشد به غیر از نور عوامل داخل دوربین مثل ، تراز سفیدی و اکسپوژر هم روی رنگ تاثیر دارند و در مرحله ادیت و پروسس هم باید دقت به عمل آید ،  متاسفانه بعضی از افراد در مرحله ادیت در عکس به شدت اغراق میکنند و رنگ عکس از حالت طبیعی خودش خارج میشود.

7- نور مصنوعی یا نور طبیعی؟
این تفکر که نور طبیعی بهتر از نور مصنوعی برای عکاسی بهتر است صحیح نیست ، اگر از نور مصنوعی به درستی استفاده شود میتواند تاثیری بسیار بهتری از نور طبیعی خورشید بر روی عکس ما داشته باشد چرا که ما کنترل کاملی بر نور مصنوعی داریم و میتوانیم روی شکل ،‌ شدت ، دوری و نزدیکی و اندازه نو تغییرات دلخواهمان را اعمال کنیم ، تا نورپردازی مد نظرمان بدست آید اما در مورد نور طبیعی نمیتوان چنین گفت چرا که تنها کنترلی که بر نور طبیعی داریم این است که ساعت مناسبی از روز را انتخاب کنیم و یا اینکه از پرده سفید برای دیفیوز کردن و نرم کردن نور استفاده کنیم ، بعضی از دوستان هم گمان میکنند که رنگ محصول زیر نور خورشید طبیعی تر است این مسئله هم میتواند درست باشد و هم نه ، بله اگر محصول را زیر نور بی کیفیت فلورسنت بگیریم و بعد آن را با نور خورشید مقایسه کنیم تفاوت شایانی خواهد داشت اما اگر از فلاش با کیفیت استفاده کنیم و علم عکاسی استاندارد را داشته باشیم هیچ تفاوتی با نور خورشید نخواهد داشت چون که دمای رنگی و کیفیت نور فلاش های استودیویی بسیار شبیه به نور خورشید است.

8- مدیریت رنگ :
برای بعضی پروژه ها رنگ دقیق از هر چیزی مهم تر است و در نهایت چاپی هم که قراره داشته باشیم باید رنگ دقیقی داشته باشد برای این موضوع ما از کالیبراسیون و مدیریت رنگ ویژه ای استفاده خواهیم کرد و از طریق ساخت پروفایل های رنگی اختصاصی به رنگ های دقیق تر خواهیم رسید.

9- عمق میدان صحیح :

یکی از شایع ترین مشکلات ابتدایی این است که عکس عمق میدان کافی نداشته باشد برای مثال قسمت جلویی محصول واضح و داخل فکوس باشد اما نقاط پشتی به خاطر اینکه از عمق میدان خارج هستند محو و تار ثبت شوند ، راه حل این مشکل این است که از دیافراگم های بسته استفاده کنیم و یا اینکه از تکنیک فوکوس استکینگ استفاده کنیم روند این تکنیک به این صورت است که ما عکس های متعددی با فوکس ها متفاوت میگیریم از جلوی محصول شروع میکنیم و در دورترین نقطه محصول ، عکاسی را تمام میکنیم پس از اتمام عکاسی ، این عکس هارا با کمک نرم افزار هایی مثل لایت روم و فوتوشاپ ترکیب میکنیم تا به یک عمق میدان وسیع برسیم ، از این تکنیک بیشتر در عکاسی جواهرات استفاده میشود زیرا اندازه جواهرات کوچک است و برای ثبت عکس آن ها باید از لنز های ماکرو استفاده کنیم لنز های ماکرو هم به دلیل ماهیت اوپتیکی که دارند عمق میدان بسیار کمی دارند پس اینجا استفاده از فکوس استکینگ به کمک ما می‌آید . حتی تجهیزات مخصوصی برای این نوع عکاسی ساخته شده اند که به ثبت این عکس ها کمک فراوانی میکند.

10- توانایی به نمایش گذاشتن صحیح بافت محصول :

گاهی اولویت عکس ما ، بافت محصول است ، فرض کنید قصد عکاسی از یک میز چوبی داریم و هدف این است که زبری و خشن بودن بافت چوب را به تصویر بکشیم ، نور پردازی در این کار نقش اول را بازی میکند ، اگر دو منبع نور در زاویه چهل و پنج درجه داشته باشیم بافت در عکس ما کاملا از دست میرود و عکس ما کاملا فلت و نرم ثبت می شود اما اگر فقط از یک منبع نوری استفاده کنیم و در زاویه پشت و یا ۹۰ درجه قرارش دهیم بافت چوب را به خشن ترین حالت ممکن خواهیم داشت چرا که نور در این زاویه کنتراست شدیدی ایجاد میکند و از طریق همین کنتراست است که ما تعیین میکنیم چه مقداری از بافت را در تصویر داشته باشیم.

11- پرسکتیو صحیح :
زاویه دوربین نسبت به محصول تاثیر بسیار زیادی بر روی حس و حال آن عکس دارد مثلا اگر زاویه از بالا به پایین باشد حس تحقیر دارد یا اگر از پایین به بالا باشید حس قهرمان ، بزرگ بودن و …. ، به غیر از این حس پرسکپتیو نا صحیح باعث دفرمه دیده شدن محصول خواهد شد که این مسئله مطلوب نیست بهترین حالت زاویه تراز با محصول یا زاویه آی لول است.

قیمت عکاسی صنعتی :
قیمت گذاری پروژه های عکاسی صنعتی به تعداد و نوع محصولات شما بستگی دارد و البته نوع عکسی که براش شما تهیه میشود هم در قیمت نهایی پروژه تاثیر دارد.

با مثال برای شما توضیح میدهم : یک مشتری هست که قصد عکاسی از تعدادی کلاه برای فروش اینترنتی در دیجیکالا و وب سایت خودش را دارد و چون در ابتدای کار است هزینه کار برایش اهمیت بسزایی دارد ، ساده ترین و ارزان ترین عکسی که برای این مشتری میتوان تهیه کرد یک عکاسی پشت سفید بدون دوربری است به این صورت که یک منبع نور برای محصول گذاشته میشه و یک منبع نور هم برای پس زمینه محصول تا کامل سفید ثبت بشود و نیازی به دوربری یا فوتومونتاژ نداشته باشد ،این پروژه را توی ذهنتون داشته باشید.

 یک پروژه دیگر هم هست مثل پروژه برند زاگرس که چندی پیش کار عکاسی محصولاتشان را انجام دادیم این کارخانه تولید کننده روغن خودرو است و پالایشگاه خودش را دارد و قصد رقابت تبلیغاتی با رقبای خود را دارد همچنین قصد فروش محصولاتش را در کشور های دیگر را هم دارد ، و یکی از مهم ترین ابزار ها تبلیغاتشان همین عکسی است که از محصولاتشان تهیه میشود ،  پس بهترین عکس را نیاز دارند ، شاید این عکس هم به صورت پشت سفید باشد اما فرق اساسی این دو عکس این است که برای زاگرس فراید بسیار پیچیده و تخصصی عکاسی صورت گرفته و فتومونتاژ بی نقصی انجام شده تا بهترین عکس ممکن حاصل بشود برای همینه که میگم قیمت گذاری عکاسی صنعتی واقعا به محصول و نتیجه نهایی مد نظر شما بستگی داره و همینطور به نگرش و هدفی که برای تبلیغات کسب و کارتون دارید

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.