عکاسی معماری :

عکاسی معماری در بازار املاک اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است ، مشاوران املاک در این تلاشند تا با داشتن عکس هایی بهتر نظر مشتریان را به سمت ملک خودشان بکشند ، و داشتن یک آلبوم دیجیتال عالی از ملک مد نظر شما به این کار کمک بزرگی میکند.

اگر شما یک طراح داخلی ، معمار ، مشاور املاک یا صاحب ملک هستید می توانید از این خدمت استودیو امیری استفاده کنید تا ملک خود را بسیار بهتر به مشتری بالقوه خود معرفی کنید.

در این مقاله قصد دارم شما را با پستی و بلندی های این شاخه از عکاسی آشنا کنم تا بدانید برای یک عکس درجه یک چه چیز هایی مهم هستند.

کاور عکاسی معماری

استفاده از لنز مناسب برای عکاسی معماری :

اولین قدم این است که تجهیزات درست برای انجام کار استفاده بشود یکی از حیاتی ترین ابزار های عکاسی معماری استفاده از لنز های مناسب برای انجام این کار است.در عکاسی معماری معمولا از لنز های واید استفاده خواهیم کرد چرا که به ما فضای کار کافی میدهد و همچنین باعث میشود محیط ملک از آنچه که واقعا هست دلباز تر به نظر رسد .

اما لنز های واید یک مشکل هم دارند و آن هم اعوجاج است ، خطوطی که باید صاف می بودند دچار خمیدگی می شوند و این در زیبایی کار اشکال ایجاد میکند و باید اصلاح شوند.برای اصلاح این مشکل راه های بسیاری وجود دارند خود دوربین تا مقدار قابل قبولی این اعوجاج ها را اصلاح میکند اما اگر همچنان مشکل پا بر جا بود در نرم افزار های ویراش عکس تمام این خمیدگی ها قابل رفع هستند.

لنز هر چقدر به سمت واید تر میرود این اعوجاج ها بیشتر می شوند و همچنین کیفیت ساخت لنز هم تاثیر بسازی در این موضوع دارد لنز های ارزان بی کیفیت اعوجاج بیشتری دارند.لنز هایی که ما در استودیو امیری استفاده میکنیم از مرغوب ترین و گران ترین لنز های مخصوص این شاخه از عکاسی می باشد و کیفیت و زیبایی عکس های شما را تضمین می کنیم.

یک مدل از لنز ها هم وجود دارد که نامش تیلت شیفت است مطمئنا تا به حال دیده اید که وقتی از یک ساختمان عکس برداری میشود به دلیل اینکه دیدی از پایین به بالا است خطوط در بالای ساختمان به هم نزدیک میشوند برای رفع این موضوع باید در فاصله بیشتری از ساختمان قرار بگیریم برای مثلا در طبقات میانی ساختمان مقابل و عکس را بگیریم استفاده از یک لنز تیلت شیفت باعث این میشود که لنز به سمت بالا باشد اما سنسور دوربین با ساختمان موازی باشد و این امر باعث این می شود که ما دیگر دچار خطای پرسپکتیو نشویم.

 

تکنیک پاناروما :

گاهی اوقات استفاده از یک لنز واید کفایت نمیکند یا شاید لنز واید در دسترس نباشد در این صورت از تکنیک پاناروما برای عکاسی استفاده خواهد شد ، تکنیک پاناروما به این صورت است که از محیط ملک در زوایای مختلف عکسبرداری میشود و در نهایت همه این عکس ها باهم ترکیب می شوند تا به یک عکس بزرگ برسیم.

یکی دیگر از مزایای عکاسی پاناروما در این است که جزئیات عکس بسیار بیشتر خواهد بود مثلا اگر قصد عکاسی از یک تیم کاری را داشته باشیم که مقابل سوله ای ایستاده اند عکس  به دلیل اینکه از فاصله زیادی عکاسی می کنیم چهره افراد واضح نخواهد بود اما با استفاده از تکنیک پاناروما میتوانیم روی چهره آن ها زوم کرده و با همین حالت زوم در زوایای مختلف عکس بگیریم و هم آن هارا ترکیب کنیم تا به یک عکس بزرگ و با رزولوشن بسیار بسیار بالا برسیم.

سری عکس های پاناروما

در عکس بالا ۵ عکس برای ثبت نمای یک ویلا گرفته شده است در مرحله بعدی این پنج عکس را در فتوشاپ باهم ترکیب می کنیم تا به یک عکس کامل برسیم.

عکاسی پاناروما از ویلا

و این هم از نتیجه نهایی تکنیک پاناروما پس از اینکه عکس ها باهم ترکیب شدند می توانیم سایر ویرایش هارا روی عکس انجام دهیم برای مثال اگر آسمان بیش از حد روشن است کمی آن را تاریک تر میکنیم و سایه هارا که شامل ویلا می شود را روشن تر می کنیم تا دامنه نوری بزرگ تری داشته باشیم.

در مرحله ترکیب کردن عکس ها انتخاب های گوناگونی برای نحوه ترکیب کردن عکس ها خواهیم داشت و هر کدام از تکنیک های ترکیب کردن نتیجه متفاوتی از لحاظ پرسپکتیو به ما خواهد داد ، اما برای عکاسی معماری بهترین حالت ممکن این است که از تکنیک ترکیب پرسپکتیو استفاده کنیم تا خطوط سازه صاف باشد.

اگر خطایی در پرسپکتیو بود بعد از اتمام ترکیب میتوانیم با ابزار پرسپکتیو وارپ در فتوشاپ آن را اصلاح کنیم.

اگر قرار بر این بود که کل نمارا در یک عکس جای بدهیم فریم ما محدود به این اندازه میشد چون لنزی که در اختیار داشتیم ۲۴ میلیمتری بود ، با گرفتن چند عکس بیشتر موفق شدیم که دیده بازتری از نمارا ثبت کنیم.

عکس بالایی عکس پانارومای ما است و عکس پایینی یک تک شات با لنز ۲۴ میلیمتری.

مسائل نور پردازی :

عکاسی معماری را می شود به دو دسته کلی تقسیم کرد :

۱- عکاسی از محیط بیرون ملک

۲- عکاسی محیط داخل ملک

هر کدام از این ها تکنیک های خاص خودشان را دارند و نوع عکاسی آن ها تفاوت هایی دارد.

اگر قصد ما عکاسی از محیط بیرون ساختمان باشد عواملی مثل هوا و ساعت روز روی عکس ما تاثیر خواهد گذاشت مخصوصا اگر ملک نورپردازی خاصی داشته باشد که قصد عکسبرداری از آن را داشته باشیم.

عکاسی پاناروما از ویلا
عکاسی معماری عکاسی واید از ویلا تک شات

ساعات ابتدایی روز ته رنگ آبی رنگ دارد و ساعات پایانی روز ته رنگ گرم غروب دارد می توانیم بنا بر خواست خودمان از این ها استفاده کنیم.

نورپردازی در عکاسی معماری به دو دسته کلی استفاده از نور طبیعی و استفاده از نور های فلاش تقسیم می شود.

نور طبیعی :

اگر ملک پنجره های بزرگی داشته باشد و نور گیر آن خوب باشد ، حتما از آن استفاده خواهیم کرد و پنجره هارا باز می کنیم تا نور آن وارد ملک شود.

نور مصنوعی :

اما اگر نور طبیعی برای ملک کافی نباشد به سمت استفاده از منابع نور مصنوعی مثل فلاش ها می رویم ، اولین انتخاب این است که از یک فلاش اسپید لایت که بالای دوربین نصب میشود استفاده کنیم زیرا در این حالت سرعت عمل بالایی خواهیم داشت و میتوانیم سریع تر پروژه را انجام بدهیم ، چون که در معاملات ملکی زمان زیادی نمیتوانیم برای یک عکسبرداری صرف کنیم .

این فلاش های اسپید لایت نور نسبتا قوی و کافی دارند و اگر مرغوب باشند امکان تغییر دادن زاویه هم دارند تمام فلاش هایی که ما استفاده می کنیم این ویژگی را دارند ، با تغییر زاویه دادن فلاش به سمت دیوار ها و سقف یک بازتاب بزرگ ایجاد میکنیم که کل اتاق را روشن میکند.

دمای رنگی فلاش و نور خورشید یکی است و به خوبی باهم ترکیب میشوند ، برای همین میتوانیم از جفت آن ها همزمان استفاده کنیم و به بهترین نتیجه ممکن برسیم.

امکان روشن کردن چراغ های خود ملک هم هست اگر برای عکاسی از آپارتمان چراغ هارا روشن کنیم حس صمیمی تر و گرم تری خواهد داشت اما اشکالی که ایجاد می کند این است نور پردازی عکس ما دچار دو دستگی میشود و از آن حالت یکپارچه خود خارج میشود.

من شخصا همیشه چراغ هارا خاموش می کنم و از فلاش و نور خورشید برای گرفتن این عکس ها استفاده میکنم چون یک دست بودن عکس ها بهتر است.

در مواقعی ممکن است این فلاش اسپید لایت کافی نباشد در این حالت ما به سمت فلاش های استودیویی قوی تر میرویم و نور آن هارا به سمت دیوار ها و سقف ها می تابانیم تا کل اتاق نور کافی داشته باشد.

اگر فلاش را مستقیم به سمت اتاق بگیرم مرکز اتاق از اطراف آن روشن تر خواهد شد و این مناسب نیست با بازتاب دادن نور ، نور یکدست تری خواهیم داشت.

نکته ای که در ساخت یک کاتالوگ از ملک شما اهمیت بسیار زیادی دارد این است که سیستم نورپردازی در کل عکس ها یکی باشد اگر لامپ ها روشن هستند در تمام عکس ها از لامپ های روشن استفاده کنیم ، ساعتی از روز را برای عکاسی انتخاب کنیم که تغییر چندانی در نور روز نباشد مثلا از ساعت ۱۰ تا ۳ بعد از ظهر تغییرات آنقدر شدید نیستند.

تکنیک اچ دی آر :

یکی از مشکلات مربوط به نورپردازی رایج در عکاسی معماری مخصوصا در عکس هایی که از نمای بیرونی گرفته می شود این است که آسمان روشن تر از ساختمان میشود و جزئیات آسمان را از دست میدهیم البته این مشکل در مورد عکاسی در داخل ملک هم روی پنجره ها رخ میدهد که پنجره ها روشن تر ثبت میشوند و به عبارتی اور اکسپوز میشوند برای رفع این مشکل دوربین را روی یک سه پایه محکم نصب میکنیم و بدون اینکه دستمان به دوربین بخورد که لرزش روی آن ایجاد کند ، سه عکس میگیریم .

یک عکس روشن که خود ساختمان در آن نور خوبی داشته باشد ، یک عکس تاریک که جزئیات آسمان در آن مشخص باشد و یک عکس با اکسپوژر میانه در مرحله بعدی این ۳ عکس را باهم ترکیب میکنیم تا به یک عکس با بازه نوری بزرگ یا به انگلیسی اچ دی آر برسیم های داینامیک رنج.

در دو عکس بالا تاثیر اچ دی آر را میتوانیم ببینیم ، عکس سمت راستی یک عکس معمولی است اگر به آسمان آن دقت کنید میبینید که هیچ جزئیاتی ندارد و ابر ها به دلیل بیش از حد روشن شدن آسمان دیده نمی شوند اگر این عکس را تیره تر بگیریم که ابر ها هم دیده شوند خود ساختمان تاریک میشود و به اصطلاح ضد نور می شود.

عکاسی معماری استودیو امیری اچ دی آر کامل
معمولی فاقد اچ دی آر

کاری که کردم این بود :
دوربین را روی سه پایه گذاشتم و فریم مد نظرم رو بستم ، بعد یک عکس تاریک گرفتم که جزئیات آسمان در آن اکسپوژر درستی داشته باشد سپس یک عکس روشن تر گرفتم یا به عبارتی نورسنجی ام را بر اساس ساختمان انجام دادم سپس یک عکس میانه هم گرفتم و در نهایت این ۳ عکس را در فتوشاپ باهم ترکیب کردم تا به این نتیجه رسیدم.

البته کل ویرایش این نبود و تغییرات دیگری هم جز این ها در اسکپوژر عکس صورت گرفت.

در نهایت به عکسی رسیدیم که هم آسمان در آن به خوبی روشن شده است و هم خود ساختمان نور خوبی دارد و تیره نشده است.

 

فریم بندی و توجه به ویژگی های ملک در عکس :

داشتن یک فریم بندی زیبا و چشم نواز برای به نمایش دادن ملک کمک بسیار زیادی خواهد کرد  برای مثال مثل عکس زیر میشود از تکنیک فریم در فریم استفاده کرد و یک عکس متفاوت و جذاب ساخت.

عکاسی با تکنیک فریم در فریم

اصلاح اعوجاج های پرسکپتیو در عکس :

برخی از اعوجاج های ناشی از پرسپکتیو بر روی زیبای عکس اثر منفی خواهد گذاشت برای برطرف کردن این مشکل ما از لنز های تیلت شیفت استفاده خواهیم کرد و یا اینکه در نرم افزار های ویرایش عکس این اعوجاج ها را برطرف خواهیم کرد.

در عکس زیر مرحله ویرایش عکس را می توانید مشاهده کنید.

عکس قبل از اصلاح پرسپکتیو

در ابتدا با استفاده از ابزار پرسپکتیو وارپ سطوح مورد نظر را انتخاب می کنیم خطایی که این عکس دارد این است که خطوط پنجره به جای اینکه صاف باشند اریب شده اند و این خطایی است که باید رفع شود ، در مرحله بعد خطوط را با استفاده از این ابزار و خط کش صاف می کنیم.

وقتی که خطوط را صاف می کنیم ممکن است برخی از قسمت ها خالی بماند برای پر کردن بخش های خالی از ابزار کاننتنت اور فیل استفاده میکنیم.

پرسپکتیو اصلاح شده

قبل و بعد اصلاح پرسپکتیو را در زیر ببینید.

عکاسی معماری ، استودیو امیری پرسپکتیو اصلاح نشده
عکاسی معماری ، پرسپکتیو اصلاح شده

 رنگ های دقیق :  

داشتن رنگ های دقیق در عکس به زیبایی آن کمک بزرگی میکند و یکی از الزامات می باشد برای مثال دیوار های سفید به زردی یا آبی میل نکنند .

یا عکس ها اکسپوژر صحیحی داشته باشند تا در رنگ ها اختلال ایجاد نشود ، ممکن است که شما در ملکتان از کابینت های خاص استفاده کرده اید که رنگ آن ها اهمیت زیادی دارد در این صورت باید رنگ آن ها به درستی ثبت شود تا تفاوتی با آنچه که در واقعیت میبینیم نداشته باشد.

تراز سفیدی :
یکی از عواملی که بر روی رنگ تاثیر زیادی دارند وایت بالانس است اگر وایت بالانس اشتباه تنظیم شده باشد عکس ما دچار خطای رنگی می شود.

البته اگر با فرمت RAW عکاسی شود همیشه امکان تنظیم مجدد وایت بالانس خواهد بود.

به این دو عکس توجه کنید؛ عکس بالایی تراز سفیدی صحیحی ندارد و همین باعث شده است که کل تصویر رو به زردی برود و دیوار ها هم به جای سفید به زردی میل پیدا کنند درحالی که عکس پایینی تراز سفیدی صحیحی داشته و تمامی رنگ ها درست به نمایش گذاشته می شوند.

عکس وایت بالانس غلط
عکس وایت بالانس صحیح

عکس برداری هوایی از ملک :

عکاسی هوایی تا همین چند سال پیش بسیار دور از تصور به نظر می آمد و حتی غیر ممکن تا اینکه پهباد ها به میان آمدند و این کار را برای ما انجام دادند عکاسی هوایی دید بسیار وسیعی به ما خواهد داد .

اگر ملک شما منظره خاص و زیبایی دارد از این تکنیک استفاده می کنیم تا تمامی این زیبایی ها را به تصویر بکشیم.

جدیدا استفاده از ویدیو هم برای معاملات ملکی بسیار مورد پسند قرار گرفته است با استفاده از این پهباد ها از این ویدیو ها هم میتوانیم برای شما بسازیم.

چه عکس هایی برای یک ملک الزامی می باشد؟

دو عکس با زاویه دید باز از هر اتاق ، آشپز خانه و هال.

یک عکس از دستشویی مگر اینکه خیلی خیلی زیبا باشد که نیاز به عکس های بیشتر داشته باشد.

یک تا ۳ عکس از حیاط یا اگر نکات بیشتری دارد عکس های بیشتری از حیاط هم می شود گرفت و سپس دو عکس از جلوی خانه تا زیبایی نمای آن را به نمایش بگذاریم.

از هر ویژگی و آپشن ملک هم یک عکس داشته باشیم مثل رخت شور خانه ، پارکینک یا گاراژ ، سیستم شوتینگ ، تاسیسات گرمایش و سرمایش و… یا اگه استخر ، باشگاه و … هم دارد از آن ها هم عکس داشته باشیم.

حین عکاسی باید خانه مرتب ترین حالت خودش را داشته باشد ، روی میز ها مرتب باشد آشفتگی نباشد تا عکس ها زیبا باشند.

ادیت و پروسس عکس ها در لایت روم و فتوشاپ :

بخش بیشتری از پروسس عکس را در مراحل بالاتر به شما گفتم کار هایی مثل ترکیب کردن عکس های پاناروما ، ساخت عکس اچ دی آر ، اصلاح اکسپوژر و اصلاح تراز سفیدی همگی کار هایی هستند که در مرحله پروسس عکس انجام می شود در واقع بیشتر کار عکاسی پشت کامپیوتر و در تاریک خانه فتوشاپ اتفاق میوفتد.

افزایش کنتراست و جذابیت عکس ها و همچنین رفع مشکلات اوپتیکی لنز از سایر کار هایی می باشد که در مرحله پروسس عکس معماری انجام می دهیم .

هر لنزی برای خودش یه پروفایل داره که توی لایت روم اون پروفایل رو به عکس میدیم و همه اشکالات لنزی رو برطرف میکنه و یک عکس یک دست و عالی به ما میده.

خروجی نهایی از پروژه :

با توجه به هدفی که برای عکس ها در نظر دارید ما برای شما خروجی میگیریم ، اگر قصد انتشار در وبسایت دارید و نیاز دارید که عکس ها کم حجم باشند اما همچنان کیفیت خوبی داشته باشند ما با استفاده از تکنیک های تخصصی کاهش حجم و اندازه عکس این کار را برای شما انجام خواهیم داد.

کاهش اندازه عکس هم برای خودش استاندارد هایی دارد که اگر رعایت نشود به عکس آسیب بسیار بدی وارد خواهد کرد و آن را از زیبایی خواهد انداخت برای مثال در فتوشاپ گزینه های متعددی برای کاهش یا افزایش اندازه عکس وجود دارد که در عکس زیر می توانید آن ها را ببینید.

گزینه های کاهش یا افزایش سایز عکس

هر کدام از این گزینه ها برای شرایط خاصی مناسب هستند وقتی که اندازه عکسی را کاهش میدهیم در واقع پیکسل های آن را حذف می کنیم و یکسری از پیکسل هارا در هم ادغام می کنیم حالا این حذف و ادقام شدن الوگریتم هایی دارد که باید به آن ها دقت کرد تا خروجی مناسبی به ما تحویل بدهد.

Bicubic sharper

برای شرایطی که قصد کاهش اندازه عکس را داریم اما می خواهیم که همچنان لبه های شارپ و تیزی داشته باشیم اگر عکس ما دارای رنگ های تدریجی و گردینت دار باشد این گزینه مناسب نخواهد بود چرا که باعث پله پله شدن نقاط رنگی می شود.

Bicubic smooth gradients

برای شرایطی مناسب است که عکس ما گردینت دارد و میخواهیم این تدریج رنگی تمیز و زیبا بماند.

سخن پایانی :

عکاسی حرفه ای معماری بر خلاف آن چیزی که عام مردم تصور میکنند یک کار پیش و پا افتاده و راحت نیست و برای داشتن بهترین عکس های ممکن اتفاقات بسیاری حول آن صورت میگیرد جدا از کیفیت خود کار مرتب بودن و عکس برداری دقیق هم اهمیت زیادی دارد که از تمام قسمت های ملک عکس های خوب داشته باشیم.

استودیو امیری مفتخر است که این خدمات را به مشتریان عزیز ارائه دهد برای شروع یک همکاری حرفه ای با ما تماس حاصل فرمایید.